Składniki
1 saszetka zawiera: maltodekstryna, laktoferyna – 0,1 g, substancja przeciwzbrylająca: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471)
Właściwości
Laktoferyna Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej łagodzi stany zapalne oraz neutralizuje działanie wolnych rodników. Wzmacnia odporność i wykazuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe.
Laktoferyna Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Laktoferyna jest czynnym białkiem, które naturalnie występuje w znacznej liczbie płynów ustrojowych. W mlekach modyfikowanych składnik ten występuje w niewielkich ilościach. W związku z tym dieta niemowląt i dzieci karmionych takim mlekiem jest prawie pozbawiona laktoferyny. Pozytywnie oddziałuje na funkcjonowanie organizmu. Zwalcza bakterie, wirusy i grzyby. Wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Przyczynia się do pobudzenia rozwoju korzystnej mikroflory bakteryjnej jelit. Wspomaga układ immunologiczny oraz redukcję niedoborów żelaza. Laktoferyna Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej może być stosowana u dzieci od pierwszych dni życia.
Przeciwskazanie
Nadwrażliwość na składniki produktuStosowanie
Stosować doustnie. Niemowlętom i dzieciom zaleca się podawanie 1 saszetki/24h. U osób dorosłych stosować 2 saszetki/24h.
Uwagi
Preparat należy wykorzystywać w ramach postępowania dietetycznego u osób dorosłych, dzieci i niemowląt od pierwszych dni życia w przypadku osłabionej odporności.