Składniki
maltodekstryna, kapsułka: celuloza, szczepy bakteryjne Bifidobacterium breve PB04 i Lactobacillus rhamnosus KL53A, witamina C (kwas L-askorbinowy).
Produkt nie zawiera glutenu.
Właściwości
FFbaby® wskazany jest w sytuacjach, które mogą prowadzić do zaburzeń mikrobiomu (zmniejszenia ilości bakterii kwasu mlekowego), takich jak: tuż po urodzeniu w okresie noworodkowym, w przypadku narodzin drogą cesarskiego cięcia, w okresie niemowlęcym, podczas stosowania antybiotykoterapii, leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych, występowanie luźnych stolców, stres, zmiana diety czy podróże.
Stosowanie
Stosować 2 kapsułki dziennie, najlepiej od pierwszych godzin życia, przez okres od 1 do 6 tygodni.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.
Sposób przygotowania
Ze względu na ryzyko zadławienia u dzieci w wieku do 6 lat zaleca się otwieranie kapsułek i podawanie ich zawartości wraz z napojami lub pokarmem.
Kapsułkę należy otworzyć, a jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej objętości 3 – 5 ml (1 łyżeczka) letniego płynu, np.mleku lub przegotowanej wodzie o temperaturze pokojowej. Podać bezpośrednio po przygotowaniu (rozpuszczonego produktu nie należy przechowywać).
Uwagi
Przechowywać temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.