Właściwości
HUMAVIT multibłonnik wspomaga zdrowie jelit i redukcje masy ciała. Suplement diety łączy w sobie trzy błonniki: jabłkowy, owsiany i glukomannan. Dodatkowy został wzbogacony o inulinę, która jest naturalnym prebiotykiem.
Błonnik
Błonnik to część żywności pochodzenia roślinnego, która nie ulega rozkładowi przez enzymy trawienne w układzie pokarmowym człowieka. Błonnik pokarmowy zwiększa objętość stolca, stymuluje proces fermentacji w jelicie grubym, obniża poziom cholesterolu i spowalnia wchłanianie glukozy.
Glukomannan
Glukomannan jest kolejnym rodzajem błonnika pokarmowego. Ma za zadanie zmniejszenie przyswajania tłuszczów i białek z diety. Obniża poziom greliny – hormon głodu więc wspomaga proces odchudzania i utraty masy ciała.
Inulina
Inulina jest naturalnym prebiotykiem. Poprawia odporność poprzez stymulację wzrostu korzystnej mikroflory jelita. Reguluje pracę układu pokarmowego, przeciwdziała zapaleniom, nowotworom i wrzodom. Obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu w krwi. Ułatwia redukcję masy ciała i obniża glikemie po posiłku.