Właściwości
Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym to produkt uzyskany ze zmieszania tartej, środkowej części specjalnie wypiekanego pieczywa pszennego z mielonymi ziarnami złocistego lnu.
Produkt zawiera tylko 1% skórki pieczywa, dzięki czemu panierka ma jasny kolor, a zmielony len nadaje jej unikalny zapach i smak. Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym doskonale sprawdza się jako posypka do gotowanych warzyw, dodatek do mięsa mielonego, panierka do mięsa smażonego i ryb oraz przysmaków dietetycznych. Można nią również obsypać formę do pieczenia ciasta. Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym idealnie przywiera do wybranych potraw, porównywalnie do efektów użycia mąki, a gotowane dania zyskują przyjemną chrupkość.
Bułka tarta z ze złocistym lnem mielonym sprawi, że przygotowane z nią potrawy nabiorą nowego, wyjątkowego smaku.