Skład
sok z pnia brzozy (Betula pendula) (97,95%), koncentrat z soku z granatu (Punica granatum) (2%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Sok otrzymywany jest wczesną wiosną z pni drzew brzozy i zbierany jest w okresie od pojawienia się pierwszych pączków na drzewie do czasu rozwinięcia się liści. Dodatek soku z granatu nadaje sokowi z brzozy delikatny czerwony kolor i orzeźwiający, owocowy smak. Warto go pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego.
Stosowanie
Sok z brzozy stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany przez osoby w każdym wieku, również dzieci, bez ograniczeń ilościowych. Warto go pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego.
Uwagi
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce,nie dłużej niż 3 dni.
Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.