Składniki:
Kapsułka żelowa (żelatyna, gliceryna, dojelitowa otoczka, woda) oraz witamina E (w postaci naturalnego D-alfa-tokoferolu) Zawiera składniki z ryb (z sardynek, sardeli oraz makreli). Witamina E z soi..
W procesie produkcji nie wykorzystano składników pochodzących z drożdży, pszenicy, glutenu, mleka, jajek ani skorupiaków. Wyprodukowano w zakładzie stosującym zasady dobrej praktyki wytwarzania (GMP), w którym przetwarza się składniki innych preparatów zawierające te alergeny.
Zastosowanie:
500 EPA / 250 DHA
molekularnie destylowany – powlekanie dojelitowe
wspiera zdrowie mózgu*
nie zawiera cholesterolu
Naturalny koncentrat tranu zawarty w tych żelowych kapsułkach jest produkowany w oparciu o ścisłe standardy kontroli jakości. Jest testowany na brak obecności potencjalnie szkodliwych poziomów zanieczyszczeń (tj. rtęci, metali ciężkich, PCBpolichlorowanych bifenyli, dioksyn oraz innych zanieczyszczeń). Osoby, u których inny tran wywołuje nudności lub zgagę powinny lepiej tolerować kapsułki tego produktu chroniące przed nieprzyjemnym zapachem, powlekane do wchłonięcia w jelicie.
Przeciwwskazania:
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia.
Stosowanie:
Przyjmować 1 kapsułkę 1 do 2 razy dziennie, z jedzeniem.
Uwagi:
Umieszczony wewnątrz pakiecik służy utrzymaniu świeżości produktu i jest niejadalny. Należy go przechowywać w słoiczku. W produkcie mogą wystąpić naturalne różnice koloru.