Skład
Składniki: izomaltuloza*, wyciąg z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra L.) (3,5%), koncentrat soku z cytryny (Citrus limon L.), wyciąg z owoców aceroli (Malpighia punicifolia L.), naturalny aromat malinowy, koncentrat soku z czarnej marchwi, Yestimun® beta-glukan.
Działanie
Hartuś Odporność to preparat przeznaczony do postępowania dietetycznego w stanach grypy i przeziębienia oraz w osłabieniu po przebytych chorobach w celu wzmocnienia naturalnego funkcjonowania układu odpornościowego. Polecany do stosowania szczególnie w okresach zwiększonej zachorowalności na infekcje górnych i dolnych dróg oddechowych w celu wsparcia naturalnych funkcji układu immunologicznego. Hartuś Odporność ma pyszny malinowy smak.
Polecany już od pierwszego roku życia.
Hartuś Odporność nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Wyprodukowany jest w 100% z naturalnych składników:
- standaryzowany wyciąg z owoców bzu czarnego zawierający nie mniej niż 10% związków polifenolowych. Owoce bzu czarnego bogate w związki polifenolowe wpływają korzystnie na układ odpornościowy oraz pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Wykazują działanie napotne oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu górnych dróg oddechowych;
- standaryzowany wyciąg z owoców aceroli zawierający nie mniej niż 25% witaminy C. Zawarta w owocach aceroli naturalna witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina C bierze udział w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych;
- opatentowany Yestimun® beta-glukan. Beta-glukan to naturalny polisacharyd występujący w ścianach komórkowych mikroorganizmów z gatunku Saccharomyces cerevisiae. Chroniona patentem metoda pozyskiwania Yestimun® beta-glukanu pozwala na uzyskanie produktu o wysokiej, aż 85% koncentracji czystego beta-glukanu 1,3/1,6 D pozbawionego innych składników mogących osłabić jego działanie (przede wszystkim białek i tłuszczów).