Składniki
Sok z owoców aceroli Acerola sok 100% Ekamedica wyprodukowano z puree z owoców aceroli (Malphigia emarginata), w tym naturalna witamina C pochodząca z owoców aceroli - naturalnego źródła witaminy C. Porcja dzienna - 50ml soku zawiera 521,5mg naturalnej witaminy C,
Właściwości
Ekamedica Acerola sok 100% to nieocenione źródło naturalnej, lewoskrętnej witaminy C. Witamina C, jako silny antyoksydant, przeciwdziała szkodliwemu działaniu wolnych rodników, działa wzmacniająco na układ odpornościowy, a także nawilża i uelastycznia skórę, przeciwdziałając tym samym jej starzeniu. Odpowiada ona także za prawidłową produkcję kolagenu, dbając o prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, kości, zębów, dziąseł oraz chrząstki. Pomaga ona także zmniejszyć uczucie zmęczenia i znużenia. Zawarte w soku 100% Acerola Ekamedica owoce aceroli zawierają ponadto prowitaminę A oraz tiaminę, czyli witaminę B1, ryboflawinę - witaminę B2, niacynę - witaminę PP, wapń, fosfor oraz żelazo. Jeden owoc aceroli ma taką zawartość witaminy C, co kilogram cytryn.
Stosowanie
Sok 100% Acerola Ekamedica należy przyjmować dwa razy dziennie po 25 ml, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Osad pochodzenia naturalnego. Po otwarciu sok 100% Acerola Ekamedica należy przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry.