Składniki
Składniki: olej kukurydziany, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG.
5 kropli zawiera 1 mld mikroenkapsulowanych żywych kultur bakterii LGG.
1 mld mikroenkapsulowanych kultur bakterii LGG = 5 mld liofilizowanych kultur bakterii LGG.
Właściwości
Diflos to krople, które występują w postaci zawiesiny doustnej, wyprodukowane przy użyciu unikatowej technologii mikroenkapsulacji. Krople przeznaczone są dla niemowląt, dzieci, dorosłych oraz kobiet w ciąży. Diflos krople należy stosować, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia powikłań związanych z antybiotykoterapią, aby zmniejszyć czas trwania biegunek oraz podczas odbudowy naturalnej odporności organizmu.
Diflos zawiera szczep bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG, który:
- jest szczepem pochodzenia naturalnego
- posiada klasyfikację i kod taksonomiczny zgodnie z wytycznymi FAO/WHO (Organizacja ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia),
- ma potwierdzony w wielu badaniach klinicznych korzystny wpływ na organizm człowieka (ponad 500 badań i publikacji)
- posiada certyfikat bezpieczeństwa GRAS
Diflos jest przeznaczony dla noworodków (również urodzonych przedwcześnie), niemowląt, dzieci i dorosłych.
Diflos jest wskazany do postępowania dietetycznego:
-w czasie doustnego przyjmowania antybiotyków, jak również po antybiotykoterapii
-w biegunkach o różnej etiologii
-w stanach obniżonej odporności organizmu