Składniki:
Syrop glukozowy, kazeinian wapnia z mleka, olej palmowy z certyfikowanych upraw, olej kokosowy, olej rzepakowy, wysokooleinowy olej słonecznikowy, olej słonecznikowy, maltodekstryna, wapń, sód, potas, olej rybi, magnez, L-cysteina, chlorek choliny, olej z Mortierella alpina, emulgator (lecytyny z soi), witamina C, inozytol, tauryna, L-tryptofan, L-karnityna, żelazo, cynk, nukleotydy (sól sodowa kwasu urydyno-5’-fosforowego, kwas cytydyno-5’-monofosforowy, kwas adenozyno-5’-fosforowy, sól sodowa kwasu inozyno-5’-fosforowego, sól sodowa kwasu guanozyno-5’-fosforowego), witamina E, kwas pantotenowy, niacyna, miedź, ryboflawina, witamina A, tiamina, witamina B6, jod, kwas foliowy, mangan, selen, witamina K, biotyna, witamina D, witamina B12.
Zastosowanie:
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego dla niemowląt od urodzenia do 6 miesiąca życia, u których występuje nietolerancja laktozy. Produkt łagodzi dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego związane z jej nietolerancją. Mleko zawiera kwasy DHA (kwas dokozaheksaenowy) i ALA (kwas alfa-linolenowy).
Przygotowanie:
- Umyj ręce. Wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut.
- Zagotuj świeżą wodę pitną i pozostaw do schłodzenia (do ok. 40°C). Sprawdź tabelę żywienia.
- Wlej dokładną ilość uprzednio przegotowanej ciepłej wody do wygotowanej butelki.
- Odmierz dokładną liczbę płaskich, nieubitych miareczek mleka Bebilon Bez laktozy ProExpert.
- Dodaj odmierzoną ilość proszku do butelki.
- Zamknij butelkę i potrząśnij do całkowitego rozpuszczenia proszku. Załóż na butelkę wygotowany smoczek.
- Sprawdź temperaturę produktu wewnętrzną stroną przegubu dłoni. Umyj butelkę i smoczek zaraz po użyciu.
Uwagi:
Mleko przed użyciem i po otwarciu powinno być przechowywane w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze od 10°C do 25°C. Nie przechowywać w lodówce. Zawartość opakowania powinna być zużyta w ciągu 4 tygodni po otwarciu.