Właściwa dieta i aktywność fizyczna to podstawa w zwalczaniu nadmiernej tkanki tłuszczowej. Okazuje się jednak, że istnieje coś, co może dodatkowo wspomóc w odchudzaniu. Mowa o roślinach, które wykazują właściwości odchudzające.
SINETROL
To wyciąg z rośliny, wysoko skoncentrowany, o unikalnym składzie. Zawiera substancje aktywne, które zawarte są w owocach cytrusowych i mają właściwości wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej. Sinetrol to najwyższej jakości ekstrakt z wyselekcjonowanych owoców pomarańczy, grejpfruta oraz innych owoców cytrusowych.
ZIELONA KAWA
To zwykła kawa, która nie została poddana procesowi palenia. Zawiera kofeinę i kwas chlorogenowy, przyspieszające przemianę materii. Ekstrakt zmniejsza łaknienie, redukuje cellulit, utrzymuje prawidłowy poziom cholesterolu, dodaje energii.
PIEPRZ KAJEŃSKI
Ostra przyprawa powstająca po wysuszeniu i zmieleniu pochodzącej z Ameryki Środkowej papryki cayenne. Ostry smak zawdzięcza kapsaicynie, która przyspiesza metabolizm i procesy trawienne, hamuje apetyt i przyspiesza spalanie tłuszczu.
MORSZCZYN
Morszczyn to źródło jodu i bromu. Zawartość mannitolu powoduje lekkie działanie przeczyszczające. Morszczyn przyspiesza podstawową przemianę materii, usuwa z organizmu toksyny i metale ciężkie, reguluje gospodarkę jodem. Preparaty z jodem powinny być ostrożnie stosowane u osób z chorobami tarczycy.
ZIELONA HERBATA
Zawartość polifenoli pozwala zahamować wchłanianie tłuszczów z pożywienia i zwiększyć ich zużycie przez organizm. Nasila także działanie enzymów trawiennych. Zawiera także szeroką gamę witamin i mikroelementów niezbędnych osobom odchudzającym.
INULINA
Jest polisacharydem i należy do rozpuszczalnej frakcji błonnika. Stanowi doskonałą pożywkę dla bakterii probiotycznych w naszym organizmie, pomaga zrzucić zbędne kilogramy. Ma niski indeks glikemiczny i zwiększa objętość treści pokarmowej. Ułatwia wypróżnianie.
GARCINIA CAMBOGIA
To roślina występująca w Azji. Wyciągi z niej pozyskiwane zawierają duże stężenie kwasu hydroksyoctowego (HCA), który przyspiesza metabolizm tłuszczów, zmniejsza apetyt oraz poziom cholesterolu we krwi. HCA hamuje lipogenezę, czyli syntezę tłuszczu z węglowodanów i białek, co sprawia, że powstawanie tkanki tłuszczowej zostaje ograniczone. HCA zmniejsza również łaknienie poprzez zwiększenie zasobów glikogenu w mięśniach, co organizm odbiera jako objaw sytości.